Pridať recept

Domáca Sacherka

5
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 g
čokoláda na varenie
140 g
maslo
140 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
8 ks
žĺtok
140 g
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva DrOetker
8 ks
vaječný bielok
30 g
práškový cukor
podľa chuti
marhuľový lekvár

Poleva

50 g
Cera
70 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva Dr.Oetker.
 
2.
Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opäť vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 180C asi 40min. Necháme vychladnúť.
3.
Cesto prekrojíme napoly, alebo na 3x. Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.