Pridať recept

FOTORECEPT: Veľkonočná pascha tvarohová

Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Zdroj: anka813

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
hrstí
hrozienka namočené v rume
1/2 kocka
droždie
3 dl
mlieko vlažné
1,5 PL
cukor
1,5 ČL
soľ
1 ks
citrónová kôra
125 g
palmarín roztopený
250 g
tvaroh hrudkový
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
1 ks
menšie vajce na potretie

postup

1.
Múku preosejeme do misky,urobíme jamku,rozmrvíme droždie,zalejeme mlieko,pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Keď kvások nabutná pridáme ostatné suroviny,okrem tvarohu a vanilkového cukru Dr.Oetker a vypracujeme cesto. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Zdroj: anka813
 
2.
Po vykysnutý z cesta odoberieme 1/3 a zapracujeme doň tvaroh a vanilkový cukor.Obe cesta necháme ešte trocha podkysnúť.
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Zdroj: anka813
3.
Čisté cesto rozvaľkáme do kruhu a z cesta s tvarohom urobíme šúľok,spojíme do kruhu a položíme na čisté cesto.
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Zdroj: anka813
4.
V strede cesto narežeme a zabalíme tvarohové cesto z oboch strán.
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Zdroj: anka813
5.
Zo zbytkov cesta vykrojíme kvietky a vrch ozdobíme.
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Zdroj: anka813
6.
Potrieme rozšľahaným vajcom a necháme trochu podkysnúť,kým sa rúra nahreje. Pečieme na 200 °C asi 25-30 min.
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Zdroj: anka813
7.
Dobrú chuť.
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Fotorecept: Veľkonočná pascha tvarohová
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anežka1
16.4.2022 10:51 | |
+0 -0
Dobrý deň, v zozname ingrediencií vám chýbajú vajíčka do cesta. Dávate uch 3 ako na obrázku?
Podobné články
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...