Pridať recept

Syrové trojuholníčky

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
maslo
4 ks
trojuholníky topený syr
200 ml
kyslá smotana
1 ČL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
3 ČL
soľ

na potretie

rastlinný olej a 1 vajce

na posypanie

podľa chuti
mak, rasca, sezam,

postup

1.
Premiešame si preosiatu múku, soľ a prášok do pečiva Dr.Oetker. Pridáme na kocky nakrájané zmäknute maslo, syr a smotanu a vypracujeme hladké cesto, ktoré si na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 - 1 cm. Potrieme si ho úplne tenkou vrstvou oleja a zložíme - ako uterák - vrchnú a spodnú časť k sebe a ľavú a pravú časť k sebe).
 
2.
Necháme 15 min. relaxovať a postup zopakujeme. Rozvaľkáme cesto tak ako je - zložené - natrieme ho znovu tenkou vrstvou oleja a zložíme. Na ďalších 15 min. si nájdeme inú aktivitu :). Potom ho znovu rozvaľkáme, potrieme ho rozšľahaným vajcom, posypeme makom (rascou, sezamom čímkoľvek) a narežeme na pásiky, ktoré na šikmo krájame na trojuholníky - môžu byť kľudne aj v tvare pagáčov ale tento spôsob je rýchlejší a neostanú po ňom žiadne zbytky.
3.
Pečieme na plechu s papierom na pečenie na 180 stupňov tak 25-30 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať