Pridať recept

Mascarponovo-krupicové guľky s kiwovo-jahodovou omáčkou

Mascarponovo-krupicové guľky s kiwovo-jahodovou omáčkou
Zdroj: goldensmile

ingrediencie

Guľky

250 g
Mascarpone
200 g
detská krupica
2 PL
práškový cukor
1 ks
semiačka z vanilkového struku alebo vanilkový cukor - ale dáme o toľko menej práškového cukru
1 ks
vajce
štipiek
soľ

Omáčka

400 g
jahody
2 ks
kiwi
2 PL
med podľa kyslosti jahôd
1 PL
trstinový cukor
1/2 KL
Vanilková aróma Dr.Oetker
2 hrste
piškótová strúhanka

Piškótová strúhanka

60 g
piškóty
10 g
maslo

postup

1.
Všetko potrebné na guľky si zmiešame a vytvarujeme guľky (také akurátne do dlane). Vo väčšom hrnci si privedieme osolenú vodu k varu. Keď nám voda vrie, hodíme do nej guľky a trošku prehrabneme naberačkou, aby sa neprilepili na dno hrnca.
 
2.
Počkáme, kým nám vyplávajú na hladinu, necháme ešte 1-2 minútky a vyberieme dierkovanou naberačkou. V mise na ne položíme kúsoček masla (cca 15g) a len opatrne prehrabneme, aby sa maslo dostalo všade. Jahody si spolu s kiwi rozmixujeme (kľudne môžu ostať malé kúsky). Do menšieho hrnca dáme med, cukor a arómu. Zapneme na nižší oheň a necháme chvíľku rozpustiť, potom pridáme jahodovo-kivovú zmes a privedieme k varu.
3.
Zahustíme piškótovou strúhankou (na suchú panvicu si dáme pomleté piškóty, do stredu dáme maslo a chvíľku premiešame, kým sa nám pekne neopečie - ale pozor, aby sa nepripálila). Guľky podávame s teplou omáčkou a so zvyškom opečenej strúhanky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať