Pridať recept

Špenátový krém

ingrediencie

500 g
čerstvé špenátové listy
4 ks
strúčik cesnaku
1 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
500 ml
zeleninový vývar
50 ml
mlieko
podľa chuti
soľ, na čerstvo namleté čierne korenie
podľa chuti
vajce na tvrdo a chlebové krutóny

postup

1.
Na oleji si orestujeme cibuľku nakrájanú na drobno a cesnak nakrájaný na plátky (3 strúčiky), pridáme premytý špenát ( buď sa vybavíme veľkým hrncom a napcháme tam naraz 500 g alebo pridáme trošku, premiešame nech sa trochu napije, pridáme ďalší kus a tak postupne :) ).
 
2.
Chvíľu podusíme, zalejeme vývarom, posolíme, pokoreníme a povaríme tak zo 10 min. Polievku si rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme mlieko, pretlačený 1 strúčik cesnaku a prehrejeme (prípadne ešte podľa chuti dosolíme a dokoreníme). Podávame s vajíčkami na tvrdo a s krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.