Pridať recept

Karfiol v cestíčku

5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
50 g
tvrdý syr na posypanie
3 ks
vajce
2 PL
smotana
podľa chuti
soľ
trochu
pažitka
4 PL
hladká múka
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Karfiol rozoberieme na ružičky, ktoré dáme variť do vody. Osolíme a varíme do polomäka. Vodu zlejeme a karfiol necháme úplne vychladnúť. Zarobíme si cestíčko : do misy vyklopíme vajcia, a postupne primiešavame múku, pridáme soľ a smotanu a dôkladne premiešame.
 
2.
Cesto by malo byť trošku lepivé. Pridáme pažítku. Karfiol obalíme v cestíčku a vyprážame. Ešte teplý karfiol posypeme postrúhaným syrom. Podávame so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.