Pridať recept

FOTORECEPT: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou

Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Zdroj: simonaszolnoki
35
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
múka polohrubá
5 dl
teplé mlieko
1 dl
rastlinný olej
1 kocka
droždie
2 PL
kryštálový cukor
2 ČL
soľ
250 g
Hera
2 ks
vaječný žĺtok
6 strúčikov
prelisovaný cesnak
2 ks
vaječný bielok
trochu
sezam alebo rasca na posypanie
trochu
ľanové semienko

postup

1.
Z mlieka (asi 1 dl), droždia a trošku cukru si urobíme kvások. Do väčšej misy si dáme múku, zvyšný cukor, 2 lyžičky soli, olej, zvyšné mlieko a zamiesime cesto. Necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Zdroj: simonaszolnoki
 
2.
Z pretlačeného cesnaku, 2 lyžičiek soli, žĺtkov a Hery si pripravíme plnku, dobre premiešame.
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Zdroj: simonaszolnoki
3.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 alebo 3 časti a na tenko vyvaľkáme na pomúčenej doske. Rozdeliť si musíme aj plnku na daný počet častí ako sme si rozdelili cesto. Na vyvaľkané cesto rozotrieme cesnakovú plnku.
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Zdroj: simonaszolnoki
4.
Natreté cesto zvinieme do rolády a krájame na trojuholníky.
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Zdroj: simonaszolnoki
5.
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme bielkom (alebo rozšľahaným vajíčkom) a posypeme sézamom, ľanovým semienkom, rascou alebo makom. Dáme upiecť do vyhriatej rúry asi na 200 stupňov, pečieme cca 20 minút, treba radšej sledovať. Ak sa niektoré trojuholníky na plechu počas pečenia vykotia, nevadí, chutia rovnako dobre ako trojuholníky :).
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Fotorecept: Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
Zdroj: simonaszolnoki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Ešte ich robievate? Recepty, ktoré vás vrátia do detstva
Ešte ich robievate? Recepty, ktoré vás vrátia do detstva
Všetci ich poznáme. Niektoré obľubujeme viac, iné menej, ale stále platí pravidlo, že naše maminky a babičky...
TOP
15 receptov na kysnuté koláče koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho
15 receptov na kysnuté koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho nebudete robiť inak, najlepšia rada od babičky
Čo dnes upiecť? Vyberte si z našej bohatej ponuky šťavnatých koláčov, ktoré sú pripravené z kysnutého cesta...