Pridať recept

Výborná štóla

ingrediencie

600 g
múka polohrubá
1 ks
droždie
60 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
2 ČL
škoricový cukor
150 ml
mlieko
štipiek
soľ
podľa chuti
citrónová kôra
200 g
maslo
80 g
posekané mandle
50 g
hrozienka
50 g
sušené višne
130 g
miesane kandizovane ovocie
3 PL
tuzemský um
1 ks
vajce
10 dkg
maslo
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Hrozienka,kandizované ovocie a sušené višne zalejem umom a necháme odstáť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do muky dáme vymiešané maslo s cukrom,v mlieku vykysnutý kvások,vanilkový a škoricový cukor,citrónovú kôru,štipku soli a vajce.Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
 
2.
Potom pridáme posekané mandle,v ume namočené hrozienka,višne a ovocie.Z cesta vytvarujeme valček a znova necháme nakysnúť.Cesto rozvaľkáme tak aby v strede bolo tenšie a na krajoch hrubšie.Hrubší kraj preložíme cez tenší stred k druhému hrubšiemu kraju.
3.
Štólu dáme na plech vyloženým papierom a pečieme. Upečenú štólu potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať