Pridať recept

Šatôčky so špenátom a ricottov

ingrediencie

250 g
lístkové cesto
2 PL
mlieko

PLNKA

150 g
špenátové listy
10 vetvičiek
trebulka lesna
2 vetvičky
mäta
1 ks
zväzok pažítky
1 PL
olivový olej
150 g
ricotta
1 ks
vajce
štipiek
mlete kajenske korenie
50 g
nastrúhaný parmezán
štipiek
soľ
štipiek
čierne korenie

postup

1.
Pripravíme si plnku. Špenátové listy,trebuľku,mätu a pažítku umyjeme a necháme odkvapkať. Otrháme stonky špenátových listov. Odstránime väčšie stonky trebuľky a mäty a všetko najemno nastrúhame.
 
2.
V hlbokej panvici rozpálime olej. Špenát a bylinky za stáleho miešania restujeme 3 min. tak aby "zvadli". Potom zoberieme panvicu z ohňa a necháme vychladnúť.
3.
Formičkou vykrojime kolieska. Na stred každého dáme lyžičku zmesi a okraje potrieme vodou.
4.
Kolieska preložíme napoly. Okraje stlačíme prstami a vzniknuté šatôčky prenesieme na plech,potrieme ich mliekom a pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať