Pridať recept

Schwarzwaldska višňová torta

ingrediencie

CESTO

7 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový struk
150 g
nastruhana horka cokolada
150 g
mleté mandle
150 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva

PLNKA

0,7 dl
višňový kompót
750 g
šľahačka
50 g
cukor
6 PL
šťava z višňového kompótu

EŠTE POTREBUJEME

200 g
čokoládové hobliny

postup

1.
Žĺtky a 100 g cukru vymiešame na penu:z vanilkového struku vyškrabeme dreň a spolu s čokoládou,mandľami ju vmiešame do žĺtkovej peny. Prisypeme muku s práškom do pečiva a premiešame.
 
2.
Z bielkov a zvyšku cukru ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme.
3.
Višne necháme odkvapkať,šťavu si odložíme aj 16 višní si odložíme na bok. Šľahačkovú smotanu a cukor ušľaháme,ešte počas šľahania pridáme 3 lyžice šťavy z višní. Korpus rozrežeme na 3 pláty a jednotlive platy potrieme 1 lyžicou šťavy z višní a 3 lyžice z višňového sirupu.
4.
Spodný plát potrieme tretinou šľahačky. Rozložíme naň polovicu višní a priklopíme stredným cestom. Potrieme ho druhou tretinou šľahačky a rozložíme naň zvyšné višne. Navrch položíme posledný plát cesta.
5.
Celú tortu potrieme šľahačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Ozdobíme 16 kopčekmi šľahačky a na každý kopček dáme jednu višňu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať