FOTORECEPT: Orechové vrtuľky
10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
polohrubá múka
20
g
čerstvé droždie
200
g
tuk na pečenie Palmela
5
PL
vlažné mlieko
1
PL
cukor
Náplň č1
120
g
mleté vlašské orechy
100
g
cukor práškový
2
PL
mlieko
Náplň 2
podľa chuti
slivkový lekvár, cukor na posypanie
postup
2.
Z muky, tuku, droždia, cukru a mlieka vypracujeme hladké cesto.
3.
Vypracované cesto vyvaľkáme na hr cca 7 mm. Nakrájame na rovnaké štvorce. Potom štvorce narežeme tak, ako keď ideme robiť vrtuľky z papiera.
4.
Do stredu každého štvorca dáme lyžičku náplne a zložíme do tvaru vrtuliek.
5.
Vrtuľky dáme do stredne vyhriatej rúry a a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom. Tieto sú lekvárové.
6.
Orechovú plnku si spravíme tak, že do mlieka pridáme cukor a mleté orechy. Hmotu uvaríme (môžeme dať aj hrozienka) a po vychladnutí plníme do koláčikov.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.