Svieža tvarohová torta
10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto na roládu
5
ks
vajce
5
PL
kryštálový cukor
5
PL
hladká múka
1
ks
vanilkového cukru DrOetker
1
téglik
broskyňový lekvár
Spodný plát
3
ks
vajce
3
PL
kryštálový cukor
5
PL
múka hladká
1
ks
vanilkový cukor
Krém
1
ks
želatína na stuženie DrOetker
200
g
jemný tvaroh
2
ks
kyslá smotana
1/2
liter
ovocnej šťavy z kompótu
1
téglik
kompótu
2
ks
vanilkový cukor
5
PL
práškový cukor
postup
1.
Cesto: Z bielkov cukru a van.cukru Dr.Oetker vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte teplé cesto vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Po vychladnutí krájame na pláty, ktorým obložíme okrúhlu misu.
2.
Spodný plát: Z bielkov cukru a van.cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozorieme na tortovú formu a upečieme. Po upečený vyklopíme. Krém: Želatínu necháme napučat z troche vody a za stáleho miešania ju pridaje do šťavy z teplej šťavy z kompótu. Pridáme cukor, van.cukor, tvaroh kyslú smotanu, kompót.
3.
Zmes vylejeme na do okrúhlej misy, kde sme predným obložili pláty z rolády. Okrúhlu misu obložíme nakrájanými plátmi z rolády, vlejeme krém, Vrch zakryjeme s plátom z tortovej formy. Necháme odležať v chladničke a želatína stuhla.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.