Pridať recept

Svieža tvarohová torta

10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto na roládu

5 ks
vajce
5 PL
kryštálový cukor
5 PL
hladká múka
1 ks
vanilkového cukru DrOetker
1 téglik
broskyňový lekvár

Spodný plát

3 ks
vajce
3 PL
kryštálový cukor
5 PL
múka hladká
1 ks
vanilkový cukor

Krém

1 ks
želatína na stuženie DrOetker
200 g
jemný tvaroh
2 ks
kyslá smotana
1/2 liter
ovocnej šťavy z kompótu
1 téglik
kompótu
2 ks
vanilkový cukor
5 PL
práškový cukor

postup

1.
Cesto: Z bielkov cukru a van.cukru Dr.Oetker vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte teplé cesto vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Po vychladnutí krájame na pláty, ktorým obložíme okrúhlu misu.
Svieža tvarohová torta
Svieža tvarohová torta
Zdroj: IwusQa051
 
2.
Spodný plát: Z bielkov cukru a van.cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozorieme na tortovú formu a upečieme. Po upečený vyklopíme. Krém: Želatínu necháme napučat z troche vody a za stáleho miešania ju pridaje do šťavy z teplej šťavy z kompótu. Pridáme cukor, van.cukor, tvaroh kyslú smotanu, kompót.
3.
Zmes vylejeme na do okrúhlej misy, kde sme predným obložili pláty z rolády. Okrúhlu misu obložíme nakrájanými plátmi z rolády, vlejeme krém, Vrch zakryjeme s plátom z tortovej formy. Necháme odležať v chladničke a želatína stuhla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať