Pridať recept

Veľkonočný zajačik

2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
cukor
200 g
múka polohrubá
1 dl
mlieko
1 dl
olej
1 ks
prášok do pečiva DrOetker
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Oddelíme si žĺtka od bielok. Bielka vyšľaháme s cukrom. Keď hmota začne tuhnúť, pomaly pridávame žĺtka. Potom prilievame mlieko, olej, na záver múku s práškom do pečiva Dr.Oetker.
 
2.
Cesto nalejeme do foriem na zajačikov - forma musí byť poriadne vymastená. Dáme piecť na cca 20 min. pri 180 stupňoch. Upečeného barančeka posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Veľkonočný koláčik upečený v škrupinke
Rozmýšľate nad veľkonočnou výslužkou pre koledníkov? Prekvapte ich netradičným veľkonočným...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...
Veľkonočná bábovka
Do veľkonočnej bábovky si pridajte niekoľko lyžičiek. Bude výnimočne nadýchaná a vláčna
Bábovka je jedným z najobľúbenejších koláčov, ktoré sa objavujú na našich veľkonočných stoloch. Je...