Pridať recept

Šľahačkový baranček

1
porcia
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
100 g
hladká múka
1/2 ks
vanilkový cukor DrOetker
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
50 ml
voda
50 ml
olej
1 ks
prášková šľahačka DrOetker
1 ks
stužovač šľahačky DrOetker
150 ml
mlieko
farebné zdobenie Decor - DrOetker

postup

1.
Vajíčka si rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pomaly pridávame žĺtka. Keď cesto stuhne, prilievame vodu a olej. Na záver nasypeme múku a prášok do pečiva. Formu na barančeka si vymastíme a vysypeme hrubou múkou a nalejeme do nej cesto. Dáme do rúry na 20 min. na 180 stupňov.
 
2.
Upečeného barančeka ozdobíme šľahačkou, ktorú pripravíme podľa návodu - 150 ml mlieka, 1 stužovač a prášková šľahačka. Šľahačkou ozdobíme barančeka podľa vlastnej fantázie. Na záver ho posypeme farebným zdobením Dr.Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať