Pridať recept

Žilinské rezy

ingrediencie

cesto

250 g
maslo
200 g
práškový cukor
100 g
rozpustenej čokolády na varenie
6 ks
vajce
100 g
polohrubá múka
100 g
piškotových omrviniek
50 g
mletých orechov

plnka

300 ml
mlieko
100 g
mleté vlašské orechy
150 g
práškový cukor
160 g
kandizované ovocie
200 g
piškotových omrviniek
3 PL
rum

Ďalej potrebujeme

1 ks
tmavá čokoládová poleva

postup

1.
Cesto : Heru vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame rozpustenú čokoládu a po jednom celé vajcia. Na koniec vmiešame múku, piškótové omrvinky ( pomleté piškóty ) a mleté orechy. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme na papieri na pečenie.
 
2.
Plnka : Mlieko s cukrom uvaríme, pridáme mleté orechy, pomleté piškóty, rum/um a pokrájané kandizované ovocie. Premiešame a odstavíme.
3.
Postup : Jeden plát natrieme plnkou a priložíme druhý plát, ktorý tiež natrieme plnkou. Povrch koláča polejeme roztopenou čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a nakrájame na rezy.  
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať