Pridať recept

Celozrnné halušky

ingrediencie

200 g
múka celozrnná ražná
400 g
hladká múka
1 ks
klobása
400 ml
voda
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
3 PL
oškvarky
500 g
kyslá kapusta s mrkvou

postup

1.
Zohrejeme masť s oškvarkami a na nej dozlata opečieme nakrájanú cibuľu a klobásu. Konzervu kapusty s mrkvou precedíme.
 
2.
Spolu zmiešame oba druhy múky, pridáme vajíčko, soľ a vodu. Zo zmesi vypracujeme cesto. Do posolenej vriacej vody pomocou sitka na halušky zavaríme halušky. Premiešame a keď vyplávajú na povrch, precedíme ich. Premiešame ich s pečenou klobásou a s kapustou. Podávame vždy teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...