Pridať recept

Ríbezľové víno

ingrediencie

1 liter
ríbezľová šťava
2 litre
voda
800 g
cukor
trochu
vinné kvasinky, živná soľ

postup

1.
Ríbezle popučíme aj so stopkami a necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň ich pretlačíme cez utierku. Cukor rozpustíme vo vode, najlepšie na sporáku. Keď je cukor rozpustený prilejeme šťavu, živnú soľ a vylejeme do demižóna.
 
2.
Na druhý deň pridáme kvasinky. Fľašu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Vykvasené stiahneme do čistej fľaše a tiež uzavrieme kvasnou rúrkou. Fľaša musí byť plná. V nej ho necháme stáť 1-2 týždne. Potom ho stiahneme do fliaš, ktoré dobre zazátkujeme a odložíme na studené miesto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať