Pridať recept

FOTORECEPT: Koláč z tekvice Hokaido

24
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
strúhaná tekvica Hokaido
3 ks
vajce
1 hrnček
roztopený tuk na pečenie
1 hrnček
práškový cukor
1 hrnček
mlieko
2,5 hrnčeky
múka polohrubá
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1 ČL
sóda bikarbóna
2 ČL
škorica mletá
podľa chuti
hrozienka, kandizované ovocie, vlašské orechy, pistácie
podľa chuti
čokoládová poleva na ozdobu

postup

1.
Pripravila som si suroviny na koláč. Tekvicu som nastrúhala.
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
 
2.
Najprv som vymiešala vajcia, cukor a tuk.
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
3.
Potom zmiešame strúhanú tekvicu, muku, škoricu,prášok do pečiva, vanilkový cukor, sódu bicarbonu a zmes (ľubovolná,podla chuti) orieškov, pistácií a kandizovaného ovocia.
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
4.
Potom do sypkej zmesi pridáme vymiešané vajcia s cukrom a tukom a mlieko. Ak je cesto veľmi husté, prilejeme viac mlieka
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
5.
Hmotu vylejeme na pomastený a vysypaný veľký plech, zarovnáme.
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
6.
Dáme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme asi 35 minút. Upečený koláčik,
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
7.
Potom vrch koláča môžeme ozdobiť čokoládovou polevou a nakrájame na úhladné kúsky a možeme si k nemu urobiť kávičku, alebo čaj.
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Fotorecept: Koláč z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicový koláč
7 tekvicových koláčov na sladko i na slano
Sedem receptov na tekvicové dobroty nielen na jeseň.
Hokkaido tekvica
Tekvica Hokkaido - oranžové zlato
Oranžová hokkaido tekvica sa v posledných rokoch čoraz častejšie využíva aj v našich kuchyniach. Niet divu, je...
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.
Zdravá meninová tortička z maslovej tekvice
Mala som meniny a doma hostí, kopu zeleniny, tak som z nej napiekla tortu. Teda koláč v tortovej forme . Ako sa...