Orechová torta
12
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
kryštálový cukor
160
g
múka polohrubá
80
g
mleté vlašské orechy
6
ks
vajce
500
ml
mlieko
2
ks
vanillkový puding Dr Oetker
250
g
maslo
50
g
mleté vlašské orechy
2
PL
rum
podľa chuti
práškový cukor
250
ml
šľahačka
1
ks
čokoládová poleva Dr Oetker
postup
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh, múku, zomleté orechy. Zľahka premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme približne 45 minút na 165 stupňov Celzia.
2.
Vychladnutú tortu dva krát vodorovne prerežeme, diely potrieme krémom a poukladáme na seba. Vrch a boky polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme orechmi a šľahačkou.
3.
Plnka: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Pridáme doň zmäknuté maslo, orechy, cukor, rum a dobre vyšľaháme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vava06
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.