Pridať recept

Dupľová roláda

ingrediencie

Žltá roláda

4 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
6 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
1 KL
kypriaci prášok

Kakaová roláda

6 PL
kryštálový cukor
4 PL
polohrubá múka
2 PL
kakao
4 ks
vajce
2 PL
voda
1 KL
kypriaci prášok
1 PL
mleté orechy

Plnka

300 ml
mlieko
1 balíček
puding zlatý klas
200 g
práškový cukor
150 g
mleté orechy
2 PL
kakao
250 g
maslo
100 g
čokoláda na varenie
50 g
Cera

postup

1.

Žltá roláda: bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom na sneh, pridáme žĺtky, postupne zapracujeme po lyžiciach cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, preosejeme, vodu. Pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre. Po upečení stočíme aj s papierom a necháme vychladnúť.

Dupľová roláda
Dupľová roláda
Zdroj: BlazenaSadovska
 
2.

Kakaová roláda: bielky vyšľaháme, pridáme žĺtky a ostatné suroviny. Upečieme, stočíme aj s papierom a necháme vychladnúť.

3.

Plnka: z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme práškový cukor a vyšľaháme na hladkú hmotu. Postupne zapracujeme vychladnutú pudingovú kašu a orechy. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme 2 lyžice kakaa.

4.

Vychladnuté rolády rozvinieme, papier odstránime. Tmavý plát potrieme svetlou plnkou a zvinieme na roládu. Svetlý plát tmavou plnkou. Do stredu položíme tmavú roládu a preložíme cez ňu svetlú rozvinutú roládu, ktorú sme potreli kakaovou plnkou. Roládu otočíme spojom naspodok. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuzana215
11.6.2014 10:47 | |
+2 -0
Zdravím, tak som roládu práve dokončila, podarila sa snád bude aj tak chutiť ako vyzerá
Anonymný nick
25.11.2012 18:14 | |
+3 -0
(y) Krásna roláda (y)
renata
8.10.2012 15:58 | |
+5 -1
mňam, to vyzera vyborne. (y)
Podobné články
Vyprážaná roláda z palacinkového cesta
7 podrobných a overených receptov na fantastické slané rolády
Zaviňte plnky od výmyslu sveta do syra, špenátu, palacinky či mäska a vychutnajte si famózne slané rolády.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...