Dupľová roláda
ingrediencie
Žltá roláda
Kakaová roláda
Plnka
postup
Žltá roláda: bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom na sneh, pridáme žĺtky, postupne zapracujeme po lyžiciach cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, preosejeme, vodu. Pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre. Po upečení stočíme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Kakaová roláda: bielky vyšľaháme, pridáme žĺtky a ostatné suroviny. Upečieme, stočíme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Plnka: z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme práškový cukor a vyšľaháme na hladkú hmotu. Postupne zapracujeme vychladnutú pudingovú kašu a orechy. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme 2 lyžice kakaa.
Vychladnuté rolády rozvinieme, papier odstránime. Tmavý plát potrieme svetlou plnkou a zvinieme na roládu. Svetlý plát tmavou plnkou. Do stredu položíme tmavú roládu a preložíme cez ňu svetlú rozvinutú roládu, ktorú sme potreli kakaovou plnkou. Roládu otočíme spojom naspodok. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.