Pridať recept

FOTORECEPT: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku

Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Kvások

200 g
zemiaky
2 PL
domáci kvások
150 g
ražná múka
240 ml
voda

Cesto

1 hrsť
ľanové semienka
1 kg
špaldová múka
200 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
1 hrsť
slnečnicové semienko
teplá voda
soľ

postup

1.
Večer pred pečením si urobíme kvások: 200g uvarených a vychladnutých zemiakov rozpučíme a dáme do misky. Pridáme 2 PL ražného kvásku, 150g múky a 240ml vlažné vody. Necháme v teple zakryté fóliou nakysnúť do rána.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Na druhý deň pridáme do misy s napučanm kváskom 1kg špaldovej múky a ľanové semienka, ktoré sme si večer pred tým namočili do vody.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Pridáme hrsť slnečnicových semienok apostrúhame 200 g uvarených zemiakov.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Spracujeme cesto a dáme na 5 hodín kysnúť na teplé miesto (áno, je to veľa, ale toto cesto je ťažké a trvá dlhú chvíľu, kým nakysne).
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Potom cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 2 časti a vložíme do ošatiek, kde ich necháme nakysnúť ešte aspoň hodinu.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Potom prevrátime chlebíky z ošatiek na plechy, potireme vodou a pečieme na funkcii teplovzdušné pečenie 20 minút na 225 stupňov. Potom plechy vymeníme (spodný dáme hore a horný na spodok) a pečieme ďalších 25 minút na 180 stupňov.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Twilly
28.1.2017 10:34 | |
+0 -0
Môžem sa opýtať, lebo nie je mi jasné to s tými zemiakmi. Idú kvásku či do cesta? Lebo ako čítam tak čítam, vyzerá to z receptu, že ide aj aj. Pravdepodobne by som nerýpala , ak by ma tvoj recept nezaujal, tak dúfam, že má nebudeš brať ako útočníčku. Práve naopak. Na tvoj receptík sa neskonale teším a chcem mať vo všetkom jasno, pretože ho mienim použiť ,😁
martha2
25.2.2015 16:08 | |
+1 -0
Vyzerá chutne ten chlebík...takýto som ešte nepiekla..veruže skúsim..
zuna7
24.4.2014 10:06 | |
+10 -0
Prenádherné a vonia až sem...... Musí byť viac než chutný a je zdravý, s obmedzenými sacharidmi a má potrebnú vlákninu. Gratulujem a ukladám k obľúbeným. <3
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...