Pridať recept

FOTORECEPT: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku

Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Kvások

200 g
zemiaky
2 PL
domáci kvások
150 g
ražná múka
240 ml
voda

Cesto

1 hrsť
ľanové semienka
1 kg
špaldová múka
200 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
1 hrsť
slnečnicové semienko
teplá voda
soľ

postup

1.
Večer pred pečením si urobíme kvások: 200g uvarených a vychladnutých zemiakov rozpučíme a dáme do misky. Pridáme 2 PL ražného kvásku, 150g múky a 240ml vlažné vody. Necháme v teple zakryté fóliou nakysnúť do rána.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Na druhý deň pridáme do misy s napučanm kváskom 1kg špaldovej múky a ľanové semienka, ktoré sme si večer pred tým namočili do vody.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Pridáme hrsť slnečnicových semienok apostrúhame 200 g uvarených zemiakov.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Spracujeme cesto a dáme na 5 hodín kysnúť na teplé miesto (áno, je to veľa, ale toto cesto je ťažké a trvá dlhú chvíľu, kým nakysne).
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Potom cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 2 časti a vložíme do ošatiek, kde ich necháme nakysnúť ešte aspoň hodinu.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Potom prevrátime chlebíky z ošatiek na plechy, potireme vodou a pečieme na funkcii teplovzdušné pečenie 20 minút na 225 stupňov. Potom plechy vymeníme (spodný dáme hore a horný na spodok) a pečieme ďalších 25 minút na 180 stupňov.
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Fotorecept: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Twilly
28.1.2017 10:34 | |
+0 -0
Môžem sa opýtať, lebo nie je mi jasné to s tými zemiakmi. Idú kvásku či do cesta? Lebo ako čítam tak čítam, vyzerá to z receptu, že ide aj aj. Pravdepodobne by som nerýpala , ak by ma tvoj recept nezaujal, tak dúfam, že má nebudeš brať ako útočníčku. Práve naopak. Na tvoj receptík sa neskonale teším a chcem mať vo všetkom jasno, pretože ho mienim použiť ,😁
martha2
25.2.2015 16:08 | |
+1 -0
Vyzerá chutne ten chlebík...takýto som ešte nepiekla..veruže skúsim..
zuna7
24.4.2014 10:06 | |
+10 -0
Prenádherné a vonia až sem...... Musí byť viac než chutný a je zdravý, s obmedzenými sacharidmi a má potrebnú vlákninu. Gratulujem a ukladám k obľúbeným. <3
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...