Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáce rožky zo zmesi múk

vegetarianka3
vegetarianka3
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
200 g
špaldová múka
100 g
ražná múka
1 PL
práškový cukor
1 balíček
instantné droždie
2 KL
soľ
2 hrste
ovsené vločky
3 PL
olivový olej
250 ml
vlažná voda
1 ks
vajce
1 KL
sezamové semienka
1 PL
hrubozrnná soľ

postup

1.
Všetky múky zmiešame dohromady. Cukor, trochu múky a droždia pridáme do vlažnej vody. Premiešame a necháme kysnúť asi 5 minút. Vmiešame ostatok múky, soľ, ovsené vločky a olivový olej. Cesto vypracujeme, pokiaľ možno najlepšie ručným elektrickým šľahačom. Cesto sa nesmie lepiť. Aby sme dosiahli nelepivosť, môžeme pridať ešte trochu múky. Pripravené cesto necháme v teple kysnúť asi jednu hodinu.
2.
Cesto rozdelíme na dve časti. Z každej časti vyvaľkáme placku v tvare kruhu a tu rozdelíme na 8 trojuholníkov, ktoré zabalíme do rožkov. Špičky potrieme šľahaným vajíčkom, aby sa rožok pri pečení nerozmotal.
3.
Plech vystelieme papierom na pečenie a pokladáme naň pripravené rožky, ktoré ešte potrieme po povrchu šľahaným vajcom, posypeme sezamovými semienkami a hrubou soľou a necháme ešte 15 minút vykysnúť. pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opat.40
11.12.2012 11:58 | |
+2 -1
Dobrý recept. Oceňujem absenciu tukov, najmä tých syntetických, čo tak voňajú po masle :P a čo do nás teraz tak hustia v reklame. http://dobreazdravo.sk/vlasy-sa-mi-jezia-na-hlave/ Chutné a zdravé jedlo sa dá uvariť bez nich, predovšetkým bez nich.
mariaklara
28.11.2012 22:01 | |
+3 -0
Rožky vyzerajú veľmi lákavo, mám rada kombináciu viacerých múk, určite ich vyskúšam. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...