Pridať recept

Syrové halušky

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

suroviny na halušky

700 g
hrubá múka
1 ks
vajce
2 ČL
soľ
voda podľa potreby

ostatné suroviny

200 g
tavený syr v črievku
360 g
kyslá pochúťková smotana
200 g
smotana na varenie
300 g
údená prerastená slanina
200 g
varené zemiaky
2 PL
olej
soľ podľa potreby
strúhaný syr

postup

1.
Postup halušiek: Do múky pridáme soľ, rozšľahané vajce a toľko vody, aby vzniklo hustejšie haluškové cesto. Cez haluškáreň ho pretlačíme do vriacej osolenej vody. Uvarené halušky prepláchneme v studenej vode a scedíme. Odkvapkané halušky dáme bokom.
 
2.
Zemiaky uvaríme v slanej vode. V hrnci opražíme na kocky pokrájanú údenú slaninku. Keď je opečená, vyberieme ju na tanier a do výpeku pridáme smotanu na varenie, kyslú smotanu, tavený syr a uvarené zemiaky. Roztlačíme, podľa potreby osolíme a necháme prejsť varom. Vznikne nám zmes hustejšej konzistencie. Do tejto zmesy pridáme halušky a dôkladne premiešame.
3.
Môže sa stať, že halušky do seba vsajú šťavu, tak kľudne môžme pridať trochu mlieka.
4.
Pri servírovaní posypeme strúhaným syrom a opečenou slaninkou. Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.