Pridať recept

FOTORECEPT: Krémový marhuľový koláčik

12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
4 PL
práškový cukor
1 PL
olej
4 PL
polohrubá múka
1 ČL
kypriaci prášok DrOetker
soľ

Krém

300 g
rozmixovaných kompotovaných marhúl
4 PL
voda
280 ml
mlieko
1 ks
zlatý klas DrOetker
3 PL
kryštálový cukor
250 ml
kyslú smotanu 14
marhuľový džem na potretie
1 balíček
dlhé piškóty
šťava z marhuľového kompótu
cukríky Dr Oetker alebo strúhaná čokoláda na ozdobenie
cukrárska šlahačka alebo normálna so stužovačom

postup

1.
Žltky vyšlahať s cukrom, Pridáme ostané prísady a vyšlahaný sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečieme 180 C asi 20 minút.
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Zdroj: Ingova
 
2.
Rozmixované marhule a vodu necháme prejsť varom. Pridáme do mlieka, zlatý klas a cukor uvaríme puding. Do vychladnutého dáme kyslú smotanu a vyšlaháme.
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Zdroj: Ingova
3.
Cesto natrieme džemom a pokladieme piškoty. Jemne mašlovačkou potieram šťavou z kompótu.
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Zdroj: Ingova
4.
Na vrch natrieme plnku. Necháme stuhnúť. Potom dáme vyšlahanú šlahačku a zase necháme stuhnúť.
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Zdroj: Ingova
5.
Posypeme cukríkmi DR.Oetker a nakrájame.
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Fotorecept: Krémový marhuľový koláčik
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať