Tekvicový krém so smotanovým kapučinom
6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
maslová tekvica
1/2
liter
zeleninový vývar
250
ml
šľahačková smotana
extra panenský olivový olej
cukor
ocot balsamico
korenie
bylinky
1
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
tekvicové semienka
čerstvý tymián
soľ
postup
1.
Tekvicu nakrajame na stvrtinky, zbavime jadierok. Vlozime do zapekacej misy, osolime, okorenime, ozdobime vetvickou cerstveho tymianu a dame piect do predhriatej truby na 180 C, cca 45 min.
2.
V hrnci si na olivovom oleji orestujeme nakrajanu cibulku a cesnak, podlejme vyvarom a do vyvaru vlozime na kocky nakrajanu opecenu tekvicu, privedieme do varu.
3.
Vsetko rozmixujeme tycovym mixerom dochutime solou a cukrom a zalejeme smotanou.
4.
Servirovanie: Na predhriate taniere si ulozime do ruzicky zmotane prosutto crudo s parmezanovymi lupenmi. Pomaly zalejeme tekvicovym kremom. Zdobime tekvicovymi semienkami a/alebo tekvicovym olejom, na zaver dozdobime smotanovym kapucinom (vyslahana smotana za studena). Pripadne pridame vetvicku petrzlenovej vnate.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.