Pridať recept

Tekvicový krém so smotanovým kapučinom

Tekvicový krém so smotanovým kapučinom
Zdroj: rastislav2311
6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
maslová tekvica
1/2 liter
zeleninový vývar
250 ml
šľahačková smotana
extra panenský olivový olej
cukor
ocot balsamico
korenie
bylinky
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnaku
tekvicové semienka
čerstvý tymián
soľ

postup

1.
Tekvicu nakrajame na stvrtinky, zbavime jadierok. Vlozime do zapekacej misy, osolime, okorenime, ozdobime vetvickou cerstveho tymianu a dame piect do predhriatej truby na 180 C, cca 45 min.
 
2.
V hrnci si na olivovom oleji orestujeme nakrajanu cibulku a cesnak, podlejme vyvarom a do vyvaru vlozime na kocky nakrajanu opecenu tekvicu, privedieme do varu.
3.
Vsetko rozmixujeme tycovym mixerom dochutime solou a cukrom a zalejeme smotanou.
4.
Servirovanie: Na predhriate taniere si ulozime do ruzicky zmotane prosutto crudo s parmezanovymi lupenmi. Pomaly zalejeme tekvicovym kremom. Zdobime tekvicovymi semienkami a/alebo tekvicovym olejom, na zaver dozdobime smotanovym kapucinom (vyslahana smotana za studena). Pripadne pridame vetvicku petrzlenovej vnate.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
22.8.2014 17:59 | |
+1 -0
Určite chutné, ľahodné, nežné, doslova hladkajúce a krásne naservírované. Pochvala a ukladám si! (y)