Pridať recept

Švédske mäsové guľôčky

ingrediencie

500 g
bravčové mäso mleté
1 ks
biela cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
5 PL
strúhanka
olej na vyprážanie

Omáčka

2 PL
hladká múka
2 dl
hovädzí vývar
maslo
1 ČL
mletý muškátový oriešok

postup

Cibuľku si nakrájame na drobno a zamiešame ju do mäsa. Pridáme vajce a strúhanku. Na koniec dochutíme koreninami a vytvárame malé guľky. Tie potom vyprážame na oleji. Omáčku pripravíme tak, že si na masle osmažíme múku a zalejeme ju vývarom. Vývar dolievame pomaly podľa hustoty. Dochutíme muškátovým orechom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mäsové guľky
Na večeru: Zemiaky zapekané s mäsovými guľkami, smotanou a syrom
Keď máte chuť na poctivé mäsové guľky, skúste k nim miesto paradajkovej omáčky a cestovým pripraviť...
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami z jednej panvice
Mäsové guľky, omáčka aj špagety z jednej panvice: Rýchle a vďačné jedlo, ktoré ušetrí čas i umývanie riadu (recept)
Kto by nezbožňoval mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami? V tomto recepte vám ukážeme, ako túto...
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Hovädzia polievka s mäsovými guľkami
Sýta, hovädzia polievka s mäsovými guľkami: Horúci obed či večera
Výborná polievka z vývaru a mäsových guličiek obohatená o paradajky a lahôdkovú kukuricu.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.