Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-perníkový krehký koláč

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
žitná múka
90 g
maslo
50 g
cukor
1/2
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
perníkové korenie
1
vajce

Plnka

100 g
mak
200 ml
sójové mlieko
3 PL
med
2 PL
kakao
1 hrsť
sušené brusnice

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme vajce, maslo, cukor a perníkové korenie. Rukami vytvarujeme tuhšie cesto, ktoré necháme cca 15 odležať v chladničke.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. V horúcom mlieku krátko povaríme mak s medom. Nakoniec primiešame kakao a brusnice.
3.
Do tortovej formy (vymažeme maslom a posypeme múkou) s priemerom 20 cm natlačíme cesto. Nemusího ho ani vaľkať, stačí ho rukami jemne rozťahať do všetkých strán tak, aby boli okraje trochu vyššie. Trocha cesta si necháme na vrch, z ktorého vytvarujeme mriežky.
4.
Na cesto natrieme plnku a koláč dozdobíme mriežkami zo zvyšného cesta.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...