Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Makovo-perníkový krehký koláč

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
žitná múka
90 g
maslo
50 g
cukor
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
perníkové korenie
1 ks
vajce

Plnka

100 g
mak
200 ml
sójové mlieko
3 PL
med
2 PL
kakao
1 hrsť
sušené brusnice

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme vajce, maslo, cukor a perníkové korenie. Rukami vytvarujeme tuhšie cesto, ktoré necháme cca 15 odležať v chladničke.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. V horúcom mlieku krátko povaríme mak s medom. Nakoniec primiešame kakao a brusnice.
3.
Do tortovej formy (vymažeme maslom a posypeme múkou) s priemerom 20 cm natlačíme cesto. Nemusího ho ani vaľkať, stačí ho rukami jemne rozťahať do všetkých strán tak, aby boli okraje trochu vyššie. Trocha cesta si necháme na vrch, z ktorého vytvarujeme mriežky.
4.
Na cesto natrieme plnku a koláč dozdobíme mriežkami zo zvyšného cesta.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...