Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu-banánový krehký koláč s figami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
ražná múka
40 g
maslo
1 ks
vajce
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
med
1 PL
perníkové korenie

Plnka

200 g
biely tofu syr
1 ks
banán
30 g
med
5 PL
studená voda
1 PL
vanilkový extrakt
sušené figy na ozdobu

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. V múke rozmiešame múku s práškom do pečiva, vajíčkom, perníkovým korením, maslom a medom. Rukami vypracujeme tuhšie cesto, ktoré dáme odležať na 15 min. do chladničky.
2.
Medzitým si zo všetkých surovín na plnku rozmixujeme hladký krém.
3.
Do vymazanej a vysypanej formy natlačíme rukami cesto a natrieme na neho plnku.
4.
Sušené figy prekrojíme na polovicu a uložíme na plnku. Jemne ich pritlačíme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...