Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Tofu-banánový krehký koláč s figami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
ražná múka
40 g
maslo
1 ks
vajce
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
med
1 PL
perníkové korenie

Plnka

200 g
biely tofu syr
1 ks
banán
30 g
med
5 PL
studená voda
1 PL
vanilkový extrakt
sušené figy na ozdobu

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. V múke rozmiešame múku s práškom do pečiva, vajíčkom, perníkovým korením, maslom a medom. Rukami vypracujeme tuhšie cesto, ktoré dáme odležať na 15 min. do chladničky.
2.
Medzitým si zo všetkých surovín na plnku rozmixujeme hladký krém.
3.
Do vymazanej a vysypanej formy natlačíme rukami cesto a natrieme na neho plnku.
4.
Sušené figy prekrojíme na polovicu a uložíme na plnku. Jemne ich pritlačíme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...