Pridať recept

FOTORECEPT: Bielkovo jahodové kocky

ingrediencie

Cesto

8 ks
bielok
8 PL
kryštálový cukor
6 PL
olej
8 PL
múka polohrubá
2 KL
zarovnané prášku do pečiva drOetker
2 KL
ocot

Pknka I

500 g
jahody
80 g
zlatý klas DrOetker
3 PL
kryštálový cukor
šťava z pol citróna,voda podľa potreby

Plnka II

700 ml
mlieko
2 ks
vanilkový puding DrOetker
2 ks
vanilkový cukor
250 ml
smotana na šľahanie (33 %)
1 ks
Olé puding bez varenia vanilkový drOetker
2 ks
prášková šľahačka DrOetker

postup

1.
Bielky vyšlahať so štipkou soli,,pridáme kryštálový cukor a šľaháme na najvyšom stupni dohusta až kým sa nám na metličkách netvoria špičky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
 
2.
potom znížime mixér na najnižší stupeň a po lyžiciach pridávame olej a potom už len ručne varechou primiešame zľahka preosiatu múku a nakoniec si v pohári zmiešame 2KL pr.do pečiva z 2KLoctu a primiešame do vyšľahanej bielkovej zmesi.
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
3.
Vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie /hlboký/ 36x28 pečieme pri 150 stup.celz asi 12-15 min.Po upečení olúpeme kôrku aby sa nám neoddeloval plát od plnky.
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
4.
Plnka č.I: 500g jahôd rozmixovať pridať vodu aby sme spolu mali 750 ml tekutého stavu aj z rozmixovanými jahodami pridáme cukor, Zlatý klas citrónovu šťavu a uvaríme na hustú kašu
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
5.
ktorú ešte teplú rozotrieme na bielkový plát.Necháme v chlade stuhnúť.
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
6.
Plnka č.II: vanilkový puding rozmiešať v 200ml.mlieka,ostatné mlieko dáme variť vanilínovým cukrom,pridáme studenú zmes a uvaríme na hustý puding prikryjeme potravinárskou fóliou aby sa nám nevytvorila šupa a vychladíme.
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
7.
Do vychladnutej pudingovej zmesi nalejeme šľahačkovú smotanu
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
8.
postupne za stáleho šľahania prisypávame puding bez varenia a vyšľaháme na hustú zmes
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
9.
rozotrieme na plnku č.I.Na povrch si vyšľaháme 2 práškové šľahačky dr. Oetker podľa návodu na obale a rozotrieme na plnku č:II
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
10.
Cukrárskou kartou spravíme ozdobné vlnky.Nakrájame na kocky. Sladkú Dobrú chuť!
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Čerstvé jahody
Jahody ako maľované a čerstvé celý týždeň, najlepší TRIK! Žiadna pleseň, chuť úžasná, takto ich udržíte dlho čerstvé
Jahody sú v sezóne - bohužiaľ, sú to aj majstri plesní. Našťastie existuje niekoľko trikov, ktoré môžeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.