Pridať recept

FOTORECEPT: Špenátovo - žihľavový kiš

8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto

150 g
hladká múka
100 g
maslo
1/2 KL
cukor
1/2 KL
soľ
4 PL
studená voda

Plnka

1 balíček
plesňový syr
1 balíček
mrazeného špenátu300 gr
5 stoniek
žíhľava
1 ks
vajce
podľa chuti
čiene mleté korenie
1 ks
malej cibuľky
5 strúčikov
cesnaku
1 PL
olej
50 ml
smotany alebo mlieka

postup

1.
V miske si rozmiešame múku s maslom. Pridáme soľ a cukor.
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Zdroj: plotas
 
2.
Pridáme tri lyžice vody, premiešame. Ak sa nám cesto málo spája pridáme aj štvrtú lyžicu. Ja som potrebovala 4 lyžice. Záleží aké kvalitné maslo použijete.
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Zdroj: plotas
3.
Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Zdroj: plotas
4.
Medzitým si pripravíme náplň. Na panvicu si dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľku, cesnak. Pridáme špenát.
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Zdroj: plotas
5.
Ja som použila domácu cesnakovú pastu tak som nesolila. Zo žihľavy nakrájame iba lístky a pridáme do špenátu.
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Zdroj: plotas
6.
Špenát okoreníme a odstavíme zo šporáka.
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Zdroj: plotas
7.
Do špenátu zamiešame vajíčko, smotanu a nivu.Cesto si vyberieme z chladničky. Vyvaľkáme a preložíme na okrúhlu formu, ktorú sme pomastili trochou masla. Cesto vo forme trochu popicháme vidličkou.
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Zdroj: plotas
8.
Plnku dáme na cesto a pečieme pri 200 stupňoch 20 minút. Každá rúra pečie inak preto je vhodné kiš sledovať. Hotový je keď sú okraje cesta hnedé.
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Fotorecept: Špenátovo - žihľavový kiš
Zdroj: plotas
9.
Ja špenát milujem ale pre tých čo sa len odhodlávajú odporúčam skúsiť najprv polovičnú dávku špenátu. Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Životabudič žihľava nepatrí len do čaju
Nepríjemná burina či liečivý zázrak? Záleží od uhla pohľadu.
Žihľavové pyré. Výborná príloha k čomukoľvek. Aj k inej prílohe.
Hlad nás premohol a v chladničke len zeler a pár zemiakov. Boli sme tesne pred nákupom. A tak som vybehla...
Pŕhľava dvojdomá
VIDEO: Všemocná pŕhľava
Nazbierajte si pŕhľavu a pripravte si chutnú polievku, liečivý čaj či tinktúru.
Zihlava dvojdoma prhlava bylinka dreamstime.com
Kráľovná liečivých bylín - Žihľava dvojdomá alebo pŕhľava
Záhradkári ju považujú za burinu, deti za úhlavného nepriateľa kvôli jej „pálivým“ listom a pre iných je...
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Vždy, keď môžeme, držíme si od žihľavy veľký odstup. Páli pokožku a spôsobuje jej opuchnutie a vytvára...