Pridať recept

Oriešková torta s jahodami

12
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
300 g
práškový cukor
10 PL
voda
100 g
mleté lieskové oriešky
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
trochu
citrónová kôra
500 ml
šľahačka
300 g
čokoláda na varenie
500 g
jahody

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom do spenenia a postupne pridávame po lyžiciach vodu. Do takto vymiešaných žĺtkov pridáme z bielkov ušľahaný sneh. Zľahka primiešame múku s mletými orieškami, s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
 
2.
Cesto dáme do tortovej formy a pečieme na 165 stupňov asi 45 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Šľahačku s čokoládou pomaly privedieme do varu a povaríme asi 2 - 3 minúty.
3.
Necháme úplne vychladnúť, dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky a vyšľaháme na tuhý krém.
4.
Upečenú a vychladnutú tortu dvakrát vodorovne prerežeme, diely natrieme krémom, poukladáme pokrájané jahody a uložíme na seba. Celú tortu potrieme zvyškom krému a ozdobíme jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať