Pridať recept

Kaleráby plnené mletým mäsom

ingrediencie

6 ks
kaleráb
1/2 ks
žemľa
1 ks
cibuľa
100 g
saláma
125 g
mleté mäso
1 ks
vajce
50 g
maslo
250 ml
vývar
2 PL
solamyl
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
štipiek
mletý muškátový oriešok

postup

1.
Kaleráby si olúpeme, odrežeme vrch a vnútro opatrne vydlabeme.
 
2.
Náplň: Polku žemle nakrájame na kúsky, ktoré namočíme do vody a vymočíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, salámu. Všetko spolu zmiešame s mletým mäsom, vajcom a zvyšnou dužinou z kalerábu. Ochutíme podľa potreby. Pripravenou náplňou vyplníme kaleráby a položíme na ne odrezaný vrch.
3.
V hrnci si rozpustíme maslo, kaleráby naukladáme vedľa seba a krátko osmažíme. Potom zalejeme vývarom a dusíme približne 45 minút. Pripravené kaleráby podávame buď s uvarenou ryžou alebo zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať