Pridať recept

Cestovinový nákyp

ingrediencie

100 g
šampiňóny
2 ks
paradajka
50 g
hrášok
400 g
cestoviny
2 PL
hladká múka
2 PL
maslo
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
100 ml
mlieko
soľ
korenie
100 g
syr tvrdý

postup

1.
V posolenej vode uvaríme cestoviny domäkka a vodu zlejeme nabok. Šampiňóny a paradajky opláchneme a nakrájame na plátky. Hrášok opláchneme.
 
2.
V hrnci si pripravíme bešamelovú omáčku tak, že rozpustíme maslo a zasypeme ho hladkou múkou, premiešame a necháme ho speniť. Postupne po menších častiach budeme prilievať mlieko, stále miešame, aby nám nevznikli hrudky.
3.
Na koniec do bešamelu pridáme aj kyslú smotanu a túto zmes dochutíme soľou a korením. Pri miernej teplote a za stáleho miešania povaríme.
4.
Zapekaciu misku vymastíme a začneme ju vrstviť najskôr cestovinami, zeleninou, bešamelom a opäť dáme cestoviny. Takto spracovaný nákyp zapečieme v dopredu vyhriatej rúre. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút. Na záver posypeme nákyp postrúhaným syrom. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi šampiňóny? Urobte si ich doma nakladané v oleji
Poznáte nakladaný hermelín však? Lahodný smotanový mäkký syr naložený na pár dní v kvalitnom oleji,...
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...