Pridať recept

Slivkové mafiny

ingrediencie

200 g
sušené slivky
300 ml
slivková šťava
1 ks
vajce
75 g
roztopené maslo
320 g
celozrnná múka
1 KL
prášok do pečiva
1 štipka
mletá škorica

postup

1.
Najskôr na jemno nasekáme sušené slivky a na panvici ich spolu s 250 ml slivkovej šťavy povaríme na miernom ohni 4 minúty. Potom necháme vychladnúť a rozmixujeme. Do prevarenej slivkovej zmesi pridáme jedno vajce, mletú škoricu, maslo, ktoré sme rozpustili a zvyšok šťavy a premiešame.
 
2.
Do múky pridáme prášok do pečiva a pridáme do nej pripravenú slivkovú zmes. Jemne vymiešame cesto, potom ho podelíme do košíkov, a tie poukladáme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre. Mafiny sú upečené, keď do nich pichneme špajľou a neostane na nej prilepené cesto. Po dopečení necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny s malinami, čokoládou a mascarpone.
Ešte ani nevychladnú a už sú fuč! Deti žiadne iné sladkosti nepýtajú, tieto hrnčekové muffiny plním vždy čokoládou a hotové sú za 15 minút
Fantastické hrnčekové muffiny s čokoládou a malinami pre všetky vekové kategórie! Jednoduchá príprava...
Čučoriedkové mafiny
Najchutnejšie jarné mafinky
5 jarou inšpirovaných mafiniek, ktoré sú voňavé, jednoduché a vysoko návykové.
Slivky
Slivky liečia! Lokálna superpotravina so zázračnými účinkami na naše zdravie
Niekedy sa nám stáva, že ihneď naletíme novým superpotravinám, ktoré prichádzajú zo zahraničia. Zabúdame...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...