Pridať recept

Domáci chlieb, treba vyskúšať, je skvelý

Domáci chlieb, treba vyskúšať, je skvelý
Zdroj: miruszka007

ingrediencie

3 hrnčeky
múka hladká T650
1,5 hrnčeky
voda
1/2 ČL
soľ
1/4 ČL
sušené droždie

postup

1.
postup je veľmi jednoduchý. Všetko dáme do vačšej nádoby.. múku, vodu, soľ, droždie ( kto chce može si pridať bylinky, semiačka.. ja osobne dávam celú rascu) IBA ZAMIEŠAME aby sa nám to spojilo..( výhoda je, že sa to nemusí miesiť..nie že nemusi ale NESMIE:))
Domáci chlieb, treba vyskúšať, je skvelý
Domáci chlieb, treba vyskúšať, je skvelý
Zdroj: miruszka007
 
2.
cesto ostane trochu redšie ale to nevadí..tak to ma byť:) teraz ide veľmi doležita fáza..cesto necháme min 12 hodin kysnuť (nedávajte tam viac droždia presne koľko je v recepte) chlieb je najlepšie zamiesiť večer a ráno upiecť..po 12 hodinách nám chlebík pekne podrastie a vytvoria sa krásne bubliny..
3.
vtedy vyberieme cesto a dáme ho na múkou vysypanú utierku ešte aspoň na hodinku.. Ďalšia dôležitá vec, chlieb pečieme v nádobe s vrchnákom (liatinovy hrniec..rimsky alebo jánska misa..ja používam liatinový)
4.
Kým nám cesto kysne zapneme rúru a hrniec aj s vrchnákom strčíme do rúry aby sa nahrial aspoň na 15-20min..potom ho opatrne vyberieme a cesto presunieme do hrnca..opatrne aby sme sa nepopálili (hrniec netreba vymastit..cesto sa neprilepi).. hrniec zatvoríme a strčíme naspäť do rúry.. po 30 min hrniec otvoríme a chlebík ešte 15 min dopekáme...po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť ( u nás niekedy ani nestihne vychladnúť:) DOBRÚ CHUŤ:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
irenka.s
22.2.2016 15:53 | |
+33 -5
je výborný,stále ho pečiem,pridávam aj rascu,alebo lanove či slnečnicové semienka.
moni423
13.8.2015 10:36 | |
+32 -16
Škoda surovín nedal sa jest (n)
lupaky-agapy
16.7.2015 16:28 | |
+28 -32
ten chlieb je otrasny (n)
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...