Domáci chlieb, treba vyskúšať, je skvelý
1
porcia
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
múka hladká T650
1,5
hrnčeky
voda
1/2
ČL
soľ
1/4
ČL
sušené droždie
postup
1.
postup je veľmi jednoduchý. Všetko dáme do vačšej nádoby.. múku, vodu, soľ, droždie ( kto chce može si pridať bylinky, semiačka.. ja osobne dávam celú rascu) IBA ZAMIEŠAME aby sa nám to spojilo..( výhoda je, že sa to nemusí miesiť..nie že nemusi ale NESMIE:))
2.
cesto ostane trochu redšie ale to nevadí..tak to ma byť:) teraz ide veľmi doležita fáza..cesto necháme min 12 hodin kysnuť (nedávajte tam viac droždia presne koľko je v recepte) chlieb je najlepšie zamiesiť večer a ráno upiecť..po 12 hodinách nám chlebík pekne podrastie a vytvoria sa krásne bubliny..
3.
vtedy vyberieme cesto a dáme ho na múkou vysypanú utierku ešte aspoň na hodinku.. Ďalšia dôležitá vec, chlieb pečieme v nádobe s vrchnákom (liatinovy hrniec..rimsky alebo jánska misa..ja používam liatinový)
4.
Kým nám cesto kysne zapneme rúru a hrniec aj s vrchnákom strčíme do rúry aby sa nahrial aspoň na 15-20min..potom ho opatrne vyberieme a cesto presunieme do hrnca..opatrne aby sme sa nepopálili (hrniec netreba vymastit..cesto sa neprilepi).. hrniec zatvoríme a strčíme naspäť do rúry.. po 30 min hrniec otvoríme a chlebík ešte 15 min dopekáme...po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť ( u nás niekedy ani nestihne vychladnúť:) DOBRÚ CHUŤ:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.