Pridať recept

Írsky sódový chlieb

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 šálky
múka chlebová žitná
alebo
2 šálky
hladká múka
2 šálky
pšeničná celozrnná múka
1 šálka
cmar, kyslá smotana, biely jogurt
1 ČL
sóda bikarbóna
1 ČL
prášok do pečiva
1 ČL
soľ

postup

1.
na tento chlieb, tak ako aj na hocijaký iný chlieb, môžeme použiť rôzne kombinácie múk, základ sú 4 šálky múky, ja používam buď len chlebovú žitnú, alebo rôzne kombinácie hladkej múky, celozrnnej, špaldovej a pod. najprv si všetky sypké časti zmiešame, pridáme cmar (alebo kyslú smotanu, jogurt trochu rozriedený vodou) a vidličkou zamiešame... cesto nemiesime
Írsky sódový chlieb
Írsky sódový chlieb
Zdroj: evauhlik
 
2.
cesto je veľmi lepivé, preto si namočíme ruky, cesto preklopíme do formy alebo na plech na pečiaci papier a mokrými rukami ho vyformujeme do bochníka, vrch pomúčime
Írsky sódový chlieb
Írsky sódový chlieb
Zdroj: evauhlik
3.
pečieme v rúre na 190°C asi 50-60 minút po upečení ho preložíme na mriežku a necháme vychladnúť
Írsky sódový chlieb
Írsky sódový chlieb
Zdroj: evauhlik
4.
chlebík len zo žitnej chlebovej múky je taký ťažší ale chuťovo dobrý aj na druhý deň
Írsky sódový chlieb
Írsky sódový chlieb
Zdroj: evauhlik
5.
výborný je nasucho opečený ako hrianka...
Írsky sódový chlieb
Írsky sódový chlieb
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
8.5.2014 09:32 | |
+13 -4
Veľmi chválim, musí byť naozaj fantastický. Ďakujem za výborný recept! Ukladám. (y) <3
Podobné články
Ako rýchlo rozmraziť chlieb? Tento geniálny TRIK mi poradila moja babička, opäť krásne chrumkavý a ako
Ako rýchlo rozmraziť chlieb? Tento geniálny TRIK mi poradila moja babička, opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý, na toto si však dávajte pozor!
Tvrdý zmrazený chlieb, keď ráno potrebujeme rýchlo niečo zjesť, je jednou z typických ranných ťažkostí...
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...