Pridať recept

Pirohy s čerešňami a tvarohom

ingrediencie

250 g
krupicová múka
120 g
strúhanka
600 g
čerešne
200 g
tvaroh
40 g
maslo
60 g
práškový cukor
1 ks
vajce
trochu
podľa potreby mlieko
podľa chuti
voda, soľ

postup

Strúhanku zalejeme vriacim mliekom a necháme stáť asi 15 minút. Potom pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na rovnaké štvorčeky. Na každý dáme 2 čerešne a tvaroh, preložíme a okraje popritláčame. Uvarené knedlíčky polejeme maslom, posypeme práškovým cukrom, tvarohom alebo makom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.