Pirôžky plnené mäsom
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
krupicová múka
10
g
droždie
1
ks
žĺtok
10
g
cukor
400
g
olej
podľa chuti
soľ, mlieko
PLNKA
150
g
hovädzie mäso
150
g
bravčové mäso
30
g
cibuľa
1
ks
vajce na pomastenie
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ
postup
1.
Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, žĺtok, olej a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pohárikom vykrajujeme kolieska.
2.
Hovädzie varené a bravčové pečené zomelieme s cibuľkou, posolíme, okoreníme a vývarom z mäsa rozriedime na hustú kašu, ktorou plníme vykrojené kolieska. Preložíme ich napoly, dookola stlačíme a dáme na vymastený plech. Necháme nakysnúť, potrieme žĺtkom a upečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.