Pridať recept

Grulikuchen

ingrediencie

1/4 kg
hladká múka
1/4 kg
polohrubá múka
soľ
1/2 dl
roztopená bravčová masť
vajce
droždie
1,5 dl
mlieko

Plnka

1 kg
zemiaky
trochu
maslo
1 kocka
bryndza
čierne korenie
soľ
pažitka

postup

1.
Z trochy múky, mlieka a droždia zapravíme kvások. Z múky, vajca, vychladnutej roztopenej bravčovej masti a soli zamiesime cesto, pridáme vykysnutý kvások, dobre vymiesime a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.
 
2.
Po vykysnutí premiesime na doske a rozdelíme na dva bochníky, ktoré necháme naďalej kysnúť. Bochníky potom rozvaľkáme na pláty podľa formy nádoby na pečenie.
3.
Na valčeku prenesieme jeden plát na vymastený plech, navrstvíme naň plnku pripravenú z dobre roztlačených vychladnutých zemiakov uvarených v šupe s prísadami, prikryjeme druhým plátom a popritláčame. Vrch potrieme roztopeným maslom, popicháme vidličkou a dáme upiecť.
4.
Servírujeme ešte teplé, ale môžeme aj studené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...