Pridať recept

Falafel

ingrediencie

300 g
sušený cícer
rímska rasca
1 zväzok
koriander
2 ks
fialová cibuľa
200 g
syr Feta
4 strúčiky
cesnaku
1 šálka
strúhanka
trochu
strúhanka na obaľovanie
olivový olej
soľ

postup

1.
Cícer namočíme do vody, minimálne na 8 hodín. Potom ho tyčovým mixérom do hladka. Pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, koriander, 2 polievkové lyžice rímskej rasce a soľ a ešte raz do hladka rozmixujeme.
 
2.
Potom pridávame strúhanku, až kým má hmota konzistenciu vhodnú na gril. Vytvarujeme fašírky, nie hrubšie ako 2 cm, obalíme ich v strúhanke, potrieme olivovým olejom a grilujeme na záhrade. Nezabúdame popri tom popíjať dobré vínko.
3.
Falafle podávajte s chrumkavým pečivom, čerstvými sezónnymi šalátmi a rôznymi smotanovými a bylinkovými dipmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.