Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvová torta bez vajec s tofu krémom

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

170 g
celozrnná špaldová múka
200 g
mrkva
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
4 PL
agávový sirup
150 ml
sójový jogurt
1 ks
banán

Plnka

300 g
biely tofu syr
1 ks
banán
2 PL
agávový sirup

Na ozdobu

1 hrsť
slnečnicové semienko
1 hrsť
tekvicové semienka
1 hrsť
sušené marhule
30 g
horká čokoláda
1 PL
kokosový tuk

postup

1.
Skôr než sa pustíme do spracovania cesta, dáme si semienka spolu so sušeným ovocím namočiť do studenej vody. Budú potom mäkšie (oceníte hlavne pri krájaní) a ľahšie stráviteľné.
2.
Špaldovú múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. Použila som polovicu obyčajného a polovicu kypriaceho prášku do perníka kvôli vôni. Do druhej misky dáme jogurt a pridáme k nemu rozmixovaný banán spoločne s jemne nastrúhanou/nasekanou mrkvou.
3.
Mrvku s banánom a jogurtom zmiešame a osladíme agávovým sirupom.
4.
Nakoniec pridáme k mrkvovej zmesi múku s práškom do pečiva a pomaly premiešame. Vznikne tuhé cesto, ktoré preložíme do kruhovej (max 20 cm priemer) alebo do malej obdĺžnikovej formy.
5.
Tortu pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme pozdĺžne, aby sme ju mohli naplniť krémom.
6.
Na krém si vymiešame tofu syr s banánom, agávovým sirupom a 3 PL vody.
7.
2/3 krému natrieme na korpus, prikryjeme druhou polovicou a vrch torty potrieme zvyšným krémom. Vrch posypeme namočenými semienkami (vodu vylejeme a semienka jemne osušíme) a nadrobno nakrájaným sušeným ovocím. Nakoniec polejeme roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým tukom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...