Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvová torta bez vajec s tofu krémom

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

170 g
celozrnná špaldová múka
200 g
mrkva
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
4 PL
agávový sirup
150 ml
sójový jogurt
1 ks
banán

Plnka

300 g
biely tofu syr
1 ks
banán
2 PL
agávový sirup

Na ozdobu

1 hrsť
slnečnicové semienko
1 hrsť
tekvicové semienka
1 hrsť
sušené marhule
30 g
horká čokoláda
1 PL
kokosový tuk

postup

1.
Skôr než sa pustíme do spracovania cesta, dáme si semienka spolu so sušeným ovocím namočiť do studenej vody. Budú potom mäkšie (oceníte hlavne pri krájaní) a ľahšie stráviteľné.
2.
Špaldovú múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. Použila som polovicu obyčajného a polovicu kypriaceho prášku do perníka kvôli vôni. Do druhej misky dáme jogurt a pridáme k nemu rozmixovaný banán spoločne s jemne nastrúhanou/nasekanou mrkvou.
3.
Mrvku s banánom a jogurtom zmiešame a osladíme agávovým sirupom.
4.
Nakoniec pridáme k mrkvovej zmesi múku s práškom do pečiva a pomaly premiešame. Vznikne tuhé cesto, ktoré preložíme do kruhovej (max 20 cm priemer) alebo do malej obdĺžnikovej formy.
5.
Tortu pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme pozdĺžne, aby sme ju mohli naplniť krémom.
6.
Na krém si vymiešame tofu syr s banánom, agávovým sirupom a 3 PL vody.
7.
2/3 krému natrieme na korpus, prikryjeme druhou polovicou a vrch torty potrieme zvyšným krémom. Vrch posypeme namočenými semienkami (vodu vylejeme a semienka jemne osušíme) a nadrobno nakrájaným sušeným ovocím. Nakoniec polejeme roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým tukom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...