Pridať recept

Petržlenový Quiche

ingrediencie

Cesto

120 g
studené maslo
240 g
múka
1 štipka
soľ

Plnka

2 zväzky
petržlenová vňať
2 ks
vajce
250 g
kyslá smotana
150 g
tvrdý syr
soľ
čierne korenie
muškátový orech
podľa chuti
slanina

postup

1.
Maslo pokrájame na kocky, pridáme múku, soľ a zamiesime. V prípade potreby pridáme cca. 2 lyžice studenej vody. Cesto vytvarujeme do gule a trošku sploštíme.
 
2.
Dáme ho do nevymastenej formy a prstami roztlačíme na všetky strany a na bočné okraje do výšky asi 3 cm. Cesto aj s formou položíme na 1 hodinu do chladničky.
3.
Zatiaľ pripravíme plnku. Petržlenovú vňať umyjeme, hrubé stonky odrežeme a nadrobno posekáme.  Primiešame ju do smotany s postrúhaným syrom a s vajcom, osolíme a okoreníme.
4.
Plnku natrieme na cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov na prostrednej koľajničke približne 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
slimacka
4.7.2014 08:15 | |
+0 -0
Ja som minule robila špenátový, mňam! Recept je tu http://www.dietyahubnuti.cz/recepty-na-hubnuti/spenatovy-quiche/
dobruchut.sk
4.7.2014 09:33 | |
+0 -0
vyzera super. Budeme radi ked vase upecene/uvarene dobroty odfotite a pridate na nas web. Prispievatelov pravidelne odmenujeme krasnymi knizkami a cenami