Pridať recept

FOTORECEPT: Krúpový nákyp s orechami a goji

Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
3
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
1 liter
voda
1 dl
pomarančový džús
3 PL
med
2 hrste
vlašské orechy
2 hrste
kustovnica čínska Goji
1 KL
perníkové korenie
1 ks
vajce
1 KL
rumová aróma

postup

1.
Skôr ako začneme variť krúpy, namočíme si do studenej vody orechy a goji.
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Krúpy uvaríme vo vode, pokým nebudu celkom mäkké. Čím mäkšie budú, tým lepšie. Pred koncom varenia prilejeme do varenia džús a dovaríme ich.
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
3.
K uvareným krúpam prilejeme rumovú arómu.
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
4.
Ku zmesi potom pridáme vajce, namočené goji a orechy, perníkové korenie a med.
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
5.
Všetko spolu premiešame a preložíme do zapekacej misy.
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
6.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Nákyp necháme vychladnúť a podávame ako zdravé raňajky alebo dezert, poliaty agávovým sirupom, horkou čokoládou alebo ozdobené banánom.
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať