Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
1 liter
voda
1 dl
pomarančový džús
3 PL
med
2 hrste
vlašské orechy
2 hrste
kustovnica čínska Goji
1 KL
perníkové korenie
1 ks
vajce
1 KL
rumová aróma

postup

1.
Skôr ako začneme variť krúpy, namočíme si do studenej vody orechy a goji.
2.
Krúpy uvaríme vo vode, pokým nebudu celkom mäkké. Čím mäkšie budú, tým lepšie. Pred koncom varenia prilejeme do varenia džús a dovaríme ich.
4.
Ku zmesi potom pridáme vajce, namočené goji a orechy, perníkové korenie a med.
5.
Všetko spolu premiešame a preložíme do zapekacej misy.
6.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Nákyp necháme vychladnúť a podávame ako zdravé raňajky alebo dezert, poliaty agávovým sirupom, horkou čokoládou alebo ozdobené banánom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...