Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krúpový nákyp s orechami a goji

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
1 liter
voda
1 dl
pomarančový džús
3 PL
med
2 hrste
vlašské orechy
2 hrste
kustovnica čínska Goji
1 KL
perníkové korenie
1 ks
vajce
1 KL
rumová aróma

postup

1.
Skôr ako začneme variť krúpy, namočíme si do studenej vody orechy a goji.
2.
Krúpy uvaríme vo vode, pokým nebudu celkom mäkké. Čím mäkšie budú, tým lepšie. Pred koncom varenia prilejeme do varenia džús a dovaríme ich.
4.
Ku zmesi potom pridáme vajce, namočené goji a orechy, perníkové korenie a med.
5.
Všetko spolu premiešame a preložíme do zapekacej misy.
6.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Nákyp necháme vychladnúť a podávame ako zdravé raňajky alebo dezert, poliaty agávovým sirupom, horkou čokoládou alebo ozdobené banánom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...