Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chrumkavé citrónové muffiny z nevareného pšena

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
23
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeno
120 g
ovsené vločky
70 g
med
1 ks
vajce
120 ml
voda
40 g
maslo
1 KL
jedlá sóda
1 KL
kypriaci prášok do perníka
30 g
vlašské orechy
1 ks
citrón

Ozdoba

200 g
tofu
100 g
horká čokoláda
kokosový tuk podľa potreby
čerešne

postup

1.
V miske zmiešame surové pšeno, pomleté ovsené vločky, kypriaci prášok, jedlú sódu a nastrúhanú kôru z citróna.
2.
V druhej miske zmiešame vajíčko s medom, roztopeným maslom a vodou.
3.
Tekutú zmes prilejeme opatrne k tuhej a zľahka premiešame.
6.
Muffiny necháme poriadne vychladnúť, inak sa budú drobiť. Na ozdobu rozmixujeme tofu syr s roztopenou horkou čokoládou a pomaly pridávame roztopený kokosový tuk, až vznikne tuhší krém. Necháme ho v chladničke, pokým muffiny nevychladnú. Pred podávaním muffiny ozdobíme krémom a čerešňami.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...