Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chrumkavé citrónové muffiny z nevareného pšena

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
23
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeno
120 g
ovsené vločky
70 g
med
1 ks
vajce
120 ml
voda
40 g
maslo
1 KL
jedlá sóda
1 KL
kypriaci prášok do perníka
30 g
vlašské orechy
1 ks
citrón

Ozdoba

200 g
tofu
100 g
horká čokoláda
kokosový tuk podľa potreby
čerešne

postup

1.
V miske zmiešame surové pšeno, pomleté ovsené vločky, kypriaci prášok, jedlú sódu a nastrúhanú kôru z citróna.
2.
V druhej miske zmiešame vajíčko s medom, roztopeným maslom a vodou.
3.
Tekutú zmes prilejeme opatrne k tuhej a zľahka premiešame.
6.
Muffiny necháme poriadne vychladnúť, inak sa budú drobiť. Na ozdobu rozmixujeme tofu syr s roztopenou horkou čokoládou a pomaly pridávame roztopený kokosový tuk, až vznikne tuhší krém. Necháme ho v chladničke, pokým muffiny nevychladnú. Pred podávaním muffiny ozdobíme krémom a čerešňami.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...