Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Chrumkavé citrónové muffiny z nevareného pšena

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
23
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeno
120 g
ovsené vločky
70 g
med
1 ks
vajce
120 ml
voda
40 g
maslo
1 KL
jedlá sóda
1 KL
kypriaci prášok do perníka
30 g
vlašské orechy
1 ks
citrón

Ozdoba

200 g
tofu
100 g
horká čokoláda
kokosový tuk podľa potreby
čerešne

postup

1.
V miske zmiešame surové pšeno, pomleté ovsené vločky, kypriaci prášok, jedlú sódu a nastrúhanú kôru z citróna.
2.
V druhej miske zmiešame vajíčko s medom, roztopeným maslom a vodou.
3.
Tekutú zmes prilejeme opatrne k tuhej a zľahka premiešame.
6.
Muffiny necháme poriadne vychladnúť, inak sa budú drobiť. Na ozdobu rozmixujeme tofu syr s roztopenou horkou čokoládou a pomaly pridávame roztopený kokosový tuk, až vznikne tuhší krém. Necháme ho v chladničke, pokým muffiny nevychladnú. Pred podávaním muffiny ozdobíme krémom a čerešňami.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...