Pridať recept

Červená polievka z tekvice Hokkaido

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido
1 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
1 ks
cvikla
podľa chuti
olej olivový extra virgin, soľmorská, chren, pažitka pripadne petržlenová vňať, umeocot,
podľa chuti
slnečnicové semiačka na vrch

postup

Zdravá, rýchla a krásne farebná...

1.

Základné suroviny na polievku.

Červená polievka z tekvice Hokaido
Červená polievka z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
 
2.

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, tekvicu, cviklu, a chvíľu dusíme. Zalejeme horúcou vodou, aby zelenina bola zakrytá, osolíme. Pridáme nadrobno nastúhaný chren a môžeme ochutiť citronovou šťavou (ja som nie). Pridáme trocha umeoctu (Slaný nálev zo sliviek Umeboshi. Používa sa namiesto klasického octu. Vhodný do polievok, šalátov, zeleninových jedál. Neutralizuje kyslosť a odstraňuje črevné problémy). Dusíme, kým nie je zelenina mäkká.Potom polievku rozmixujeme ponorným mixerom. Podávame s pažitkou, alebo petržlenovou vňaťou a posypanú slnečnicovými semiačkami. Na vrch môžeme nastrúhať chren. Dobrú chuť.

Červená polievka z tekvice Hokaido
Červená polievka z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať