Caprese s domácim pestom
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mozzarella
400
g
paradajka
50
g
bazalka
100
ml
olivový olej
1
strúčik
cesnaku
1,5
PL
arašidy
1
KL
parmezán
1
štipka
soľ
mleté čierne korenie čerstvé
postup
1.
Paradajky dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky, rovnako ako aj mozzarellu. Na tanier striedavo poukladáme plátky paradajky a mozzarelly. Z bazalky otrháme len lístky a dáme ich do misy. Cesnak tiež nakrájame na malé plátky a pridáme ho k bazalke. Potom pridáme oriešky podľa chuti, lyžičku strúhaného parmezánu a trochu olivového oleja.
2.
Všetko spolu riadne rozmixujeme ponorným mixérom a podľa chuti osolíme a okoreníme. Takto pripraveným pestom pokvapkáme na tanieri uložené paradajky spolu s mozzarellou. Caprese servírujeme s čerstvým pečivom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.