Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Vtáčie mlieko s čokoládou

najkucharka
najkucharka
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

80 g
kryštálový cukor
20 g
maizena
6 dl
mlieko
2 ks
vajce
10 g
čokoláda

postup

1.
Z bielkov a polovičky cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko dáme variť. Keď vrie, malou lyžičkou zavárame snehové halušky, ktoré na slabom ohni povaríme.
2.
Po uvarení vyberieme na misu a do mlieka pridáme druhú polovicu cukru. Do vriaceho mlieka prilejeme maizenu rozmiešanú v malom množstve mlieka so žĺtkami a povaríme.
3.
Uvarený krém vylejeme na tanier, navrch dáme snehové haluška a posypeme strúhanou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...