Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vtáčie mlieko s čokoládou

najkucharka
najkucharka
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

80 g
kryštálový cukor
20 g
maizena
6 dl
mlieko
2 ks
vajce
10 g
čokoláda

postup

1.
Z bielkov a polovičky cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko dáme variť. Keď vrie, malou lyžičkou zavárame snehové halušky, ktoré na slabom ohni povaríme.
2.
Po uvarení vyberieme na misu a do mlieka pridáme druhú polovicu cukru. Do vriaceho mlieka prilejeme maizenu rozmiešanú v malom množstve mlieka so žĺtkami a povaríme.
3.
Uvarený krém vylejeme na tanier, navrch dáme snehové haluška a posypeme strúhanou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...