Pridať recept

Marhuľovo-paprikové čatní

6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 PL
olivový olej
500 g
žltá paprika
200 g
červená cibuľa
1 kg
marhuľa
2 ks
čili paprička
2 KL
nasekaný tymián
100 ml
ocot
1 balíček
Želírovací cukor Extra Dr Oetker
2,5 KL
soľ
1/2 KL
čerstvo namleté korenie
1 balíček
Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker

postup

1.
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme očistenú a na malé kúsky nakrájanú papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme odkôstkované a nakrájané marhule, najemno nasekané čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom 2:1.
 
2.
Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
3.
Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
4.
Tip: Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...